Nieuws vanuit het schepencollege

Subsidies Chiro Hallaar
Het gemeentebestuur subsidieert brandveiligheidsmaatregelen voor lokalen van erkende Heistse jeugdverenigingen. Chiro Hallaar wil van deze subsidie gebruik maken voor de aankoop van noodverlichting en het vullen en nakijken van hun brandblusser. De aanvraag wordt goedgekeurd. Er wordt een bedrag van 160,06 euro voor Chiro Hallaar vastgelegd.

Garageverkoop
Het college gaat akkoord met de vraag van KWB Pijpelheide om een garageverkoop te organiseren in Pijpelheide en Booischot-station op zaterdag 25 mei, van 9 tot 16 uur. Het gaat om een gewone garageverkoop waarbij er geen straten afgesloten moeten worden en de verkoop op privédomein plaatsvindt. 

Maaien bermen en grachttaluds
Het college stelt een onderhoudsfirma aan voor het maaien van de bermen en grachttaluds in Heist-op-den-Berg. De laagste regelmatige bieder krijgt de opdracht toegewezen voor de prijs van 105.456,34 euro incl. btw. Hiervan zal 24.497,37 euro gefinancierd worden door HidroRio. De stort- en de verwerkingskosten van het bermmaaisel zijn in deze prijs niet inbegrepen. Die worden geraamd op 21.000 euro.

Herinrichting kerkhof Wiekevorst
Het college stelt een aannemer aan voor een aantal werken op het kerkhof van Wiekevorst: een sleufverbetering, het aanbrengen van grondboringen en de verschraling en herinzaaiing van de strooiweide. De totale kostprijs van deze werken bedraagt 17.278,12 euro inclusief btw.

Nieuws vanuit de gemeente

Een dag met…Eric Melaerts!
Op zaterdag 20 april komt Eric Melaerts naar de academie van Heist-op-den-Berg om te vertellen over muziek en zijn leven als muzikant. Kaarten kunnen worden gereserveerd op 015 24 67 94 of op muwoda.hodb@scarlet.beMeer weten?

Toegang containerparken
De twee containerparken op het grondgebied van Heist-op-den-Berg worden uitgebaat door IOK Afvalbeheer. Je moet beschikken over een toegangsbadge om afvalstoffen te kunnen afleveren. Meer weten?

Week van de valpreventie: 22-26 april
Senioren vanaf 55 jaar kunnen in Heist-op-den-Berg gratis deelnemen aan o.a. een dansnamiddag, fietstocht, quiz, bingo, gezondheidswandelingen, cursus fietsen met een elektrische fiets, rondetafelgesprek, …  Meer weten?